Krempite
Sastojci:
kore za krempite (lisnato tijesto)
6 jaja
1.5 l mlijeka
25 dkg šećera
25 dkg oštrog brašna
5 dkg gustina
10 dkg šećera u prahu
1.5 dcl vode
2 vanilin šećera
1. Mutiti žutanjke sa 25 dkg šećera i vanilin šećerom, te dodati vodu.
Dobro izmiješati, a potom dodati brašno i gustin.
2. Posebno istući bjelanjke.
3. U uzavrelo mlijeko polako dodavati smjesu (1).
Stalno miješati dok se ne zgusne (5-6 minuta).
Skinuti s vatre te dodati 2/3 smjese od bjelanjaka, žlicu po žlicu, uz stalno miješanje (ostatak bjelanjaka može se iskoristiti za nešto drugo, jer kad bismo umiješali sve bjelanjke, krema bi bila rijetka).
Smjesu malo ohladiti i staviti na koru za krempite, ostaviti sve da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Izmiksati vrhnje za šlag i staviti poviše kreme za krempite, prekriti s drugom korom i staviti u hladnjak.
Posuti šećerom u prahu i rezati na kocke.
Dobar tek!
#ostanitedoma
M. M.