KOKOŠ NA BRUDET
Dragi naši,nakon jutarnje kave i pročitanog retka iz e-knjige,vrijeme je razmišljanja što skuhati. Ako nemate ideju poslužite se našim vrlo ukusnim receptom.
Za to Vam je potrebno:
1 srednje velika kokoš
2 žlice vinjaka
40 g ulja
100 ml. bijelog vina
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
4 svježe rajčice ili pelata (sjeckana)
peršin,sol,papar
lovorov list,ružmarin,limun
Kokoš narezat na komade,posoliti,posuti vegetom i poškropiti vinjakom.Neka tako pripremljeno meso kratko odostoji.Na ulju popeći nasjeckan luk,dodati vino,nasjeckan češnjak i peršin,oguljenu i na kocke narezanu rajčicu,papar,lovor,ružmarin i plošku limuna.Popirjati i dodati pripremljenu kokoš.Zaliti s malo tople vode i pirjati dok ne omekša.(jelo kuhati polagano)
(za gustoču toča u čaši zamutiti 1-2 žlice brašna,malo pasirane rajčice i malo hladne vode.
promiješati i dodati u jelo, i tako neka prokuha još 10 min.)
Poslužiti s palentom ili krompirom
Dobar tek !