Ružice s jabukama
Sastojci:
1 paket lisnatog tijesta
2 – 3 jabuke
2 žlice marmelade po želji
cimet, šećer u prahu
1. Ako ste u mogućnosti kupiti već gotovo i već razvaljano lisnato tijesto, to će Vam znatno skratiti duljinu pripreme ružica.
Tijesto narežite na trake širine 4-5 cm, a dužine 20-25 cm.
2. Jabuke očistite od koštica i narežite na sasvim tanke ploške. Prelijte ih kuhanom vodom i dodajte sok od jednog limuna.
3. Trake tijesta premažite marmeladom po želji. Ja koristim marelicu.
4. Ploške jabuka slagati jednu preko druge cijelom dužino, i jabuke moraju malo viriti iznad ruba tijesta.
5. Po želji posipajte cimetom.
6. Preklopite donju stranu preko gornje, tako da jabuke vire iznad tijesta.
7. Zamotajte ružice.
8. Posložite ih u namašteni i brašnom posut lim za pečenje muffina.
9. U zagrijanoj pećnici pecite ružice na 180 – 190 stupnjeva oko 35 – 45 minuta.
Pecite s donjim i gornjim grijačem.
10.Pečene ružice pospite šećerom u prahu.
#ostanitedoma uz gastro preporuke iz Gradske knjižnice Kaštela
M. M.